Oorkonde zelf maken

Oorkonde zelf maken

Een leuk idee voor een dagje uit of (als grap) voor een feestje is een oorkonde zelf maken. En het is heel leuk om te doen als je een beetje creatief bent. Je kunt gemakkelijk een oorkonde zelf maken op de computer, dan kun je het aanpassen zolang je wilt. Bij een oorkonde zelf maken zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Welke tekst moet er op de oorkonde komen te staan.

Hoe ziet je achtergrond eruit en denk aan lettertype en kleur en grootte van het lettertype, ook ten op zichte van de achtergrond.

Als je een oorkonde zelf maken gaat, bedenk dan eerst waarvoor je de oorkonde zelf maken gaat, en pas de achtergrondkleur daarop aan. Gaat het om een beloning voor het zwemmen bijvoorbeeld, maak dan de achtergrond zeekleurig of gebruik een mooie foto. Dan kies je de opmaak voor de tekst, wil je veel of weinig tekst, een en ander ook afhankelijk van de prestatie en de achtergrond. Denk ook aan het woord Oorkonde of Certificaat en op de datum, dat maakt het ook echt. Het is leuk een oorkonde zelf te maken voor kinderen.Bijvoorbeeld na een kinderfeestje! Veel plezier!