Oorkonde maken in Word

Wil jij iemand belonen omdat hij of zij iets goeds heeft gedaan? Of bied je misschien een betaalde cursus aan? Klanten zijn gek op oorkondes en certificaten waarmee ze kunnen aantonen dat ze een bepaald cursusniveau hebben bereikt omdat jij – als deskundige – deze hebt ondertekend.

Een oorkonde hoef je helemaal niet officieel te laten accrediteren.

oorkonde maken in wordSterker nog: Een oorkonde maken in word is heel erg gangbaar. Bovendien is een oorkonde maken in Microsoft Word heel erg gemakkelijk. Het programma word staat bijna in elke computer en nagenoeg iedereen weet hoe je hem moet gebruiken.

Weet je helemaal niks van Word? In een handomdraai vind je in de werkbalk wat je allemaal kunt doen om jouw eigen oorkonde maken in word te maken. Eigenlijk volg je dezelfde stappen als bij het gebruiken van andere sjablonen zoals etiketten die je in Word kan maken of zelfs hele kalenders die je kan vullen. Tof!

Een oorkonde maken in word: aandachtspunten

Allereerst de belangrijke gegevens op een rijtje: de naam van de cursist, jouw naam, de datum, de naam van de cursus en de ‘uitspraak die je over de cursist doet’.  Belangrijke woorden kun je, bij een oorkonde maken in word, vet maken, schuin maken, groter maken en kleiner maken. Zo krijgt de oorkonde een verzorgde en professionele uitstraling.

Veel succes met het maken van jouw eigen oorkonde.